Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا نجف‌زاده با اشاره به اینکه سریال «خوشنام» یک اثر صرفاً طنز نیست، تأکید کرد که این سریال مثل زندگی مملوء از شادی، غم، شیرینی و تلخی است.

علیرضا نجف‌زاده، کارگردان مجموعه تلویزیونی «خوشنام»، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: سریال «خوشنام» یک ملودرام شیرین اجتماعی است که اگر بخواهیم درونمایه آن را عنوان کنیم و به ژانر این اثر اشاره کنیم، می‌توانیم «خوشنام» را سریالی در ژانر توبه بدانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شخصیت‌های قصه ما بر اساس اتفاق‌هایی که برای آن‌ها رخ می‌دهد در مسیر خوشنام شدن قرار می‌گیرند اما برای خوشنامی کار ساده‌ای ندارند، طبیعتاً انجام کار خوب سخت است و سختی و اتفاقاتی که در مسیر قصه‌ شخصیت‌ها رخ می‌دهد، کشمکش و پیچیدگی‌های درام قصه ما را شکل می‌دهد.

نجف‌زاده خاطرنشان کرد: امیدوارم بیننده‌های سریال همزمان با کاراکترهای ما درگیر این کشمکش‌ها شوند، با قصه همراهی کنند و در نهایت به آنچه که ما در ذهن داریم برسند.

این کارگردان در ادامه اظهاراتش تأکید کرد: «خوشنام» را نمی‌توان یک سریال صرفاً طنز یا کمدی دانست اما فضای مفرح و شادی دارد، در واقع این سریال سرشار از زندگی است؛ همانطور که زندگی شیرینی، تلخی، غصه و شادی دارد «خوشنام» هم از زندگی متأثر است و این ویژگی اصلی سریال‌هایی از این دست است.

او افزود: من به شخصه به موضوعات اجتماعی علاقه‌مند هستم، نمی‌توان درباره موضوعات اجتماعی صحبت کرد و فقط فضای طنز و کمدی خلق کرد یا بر عکس فقط قصه را در فضایی تلخ روایت کرد. قطعاً زندگی سرشار از خوش‌ها، ناخوشی‌ها، بدی‌ها و خوبی‌ها است و «خوشنام» هم همین است. ما سعی کردیم موضوعات تلخ را با نگاهی شیرین دنبال کنیم تا در شرایط حاضر که مردم به واسطه شیوع ویروس کرونا و بحران‌های اقتصادی درگیر مشکلات فراوان در زندگی‌شان هستند قصه‌ها و مسائلی که این سریال مطرح می‌کند برایشان قابل هضم باشد و امیدوارم بتوانیم لحظاتی حال مردم را خوب کنیم.

نجف‌زاده درباره انتخاب بازیگران سریال «خوشنام» گفت: انتخاب بازیگران متأثر از قصه صورت می‌گیرد و همانطور که در دو سریال قبلی‌ام «زوج یا فرد» و «بوتیمار» از دو ترکیب متفاوت استفاده کردم و فقط مرجانه گلچین بازیگر مشترک این دو اثر بود، در این سریال هم از ترکیب متفاوتی استفاده کرده‌ام. قصه «خوشنام» هم به شکلی بود که ما را به انتخاب این بازیگران رساند و در کنار حضور بازیگران باتجربه و صاحب‌نام از حضور چند بازیگر جوان با استعداد بهره‌مند شده‌ایم.

کارگردان سریال «بوتیمار» در ادامه اظهاراتش گفت: در این سریال بازیگران باتجربه‌ای حضور دارند که شاید در این ژانر کمتر کار کرده‌ باشند و امیدوارم که ایفای نقششان برای بیننده‌ها جذاب باشد. برخی بازیگران ما نقش‌های متفاوتی در این سریال بازی کرده‌اند، ما هومن حاجی‌عبدالهی و عباس جمشیدی‌فر متفاوتی در «خوشنام» خواهیم دید که به نظر من برای مخاطب این تفاوت‌ها می‌تواند جذاب و دیدنی باشد.

نجف‌زاده خاطرنشان کرد: قصه سریال «خوشنام» قصه آدم‌های طبقه متوسط جامعه است، ما ایرانی‌ها آدم‌هایی نوستالژیک هستیم و متأسفانه شرایط آنقدر سخت شده که خانواده‌ها از هم دور شده‌اند و حرمت‌ها کم‌رنگ‌تر شده‌اند. متأسفانه این سیستم آپارتمان‌نشینی به شکل غلطی به جامعه ما آمد؛ ما مشکل مسکن داریم ولی به این معنی نیست که خانه‌های قوطی کبریتی بسازیم. اگر آپارتمان‌سازی به شکلی اصولی وارد کشور ما می‌شد مشکلاتی که امروز درگیر آن هستیم را شاهد نبودیم. در این سریال سعی کردیم نوستالژی‌هایی را برای مردم زنده کنیم و از آنجا که فکر می‌کنم جنس آدم‌های سریال ما به 60 تا 70 درصد آدم‌های جامعه نزدیک هستند و آن‌ها را می‌شناسند مردم ازتباط خوبی با این سریال برقرار کنند. نباید فراموش کنیم که ما فقط برای تهران سریال نمی‌سازیم و برای همه سریال می‌سازیم و اتفاقاً در این سریال نگاهی ویژه داریم به ایرانی‌هایی که خارج از کشور زندگی می‌کنند و می‌دانم که ایرانی‌های بسیاری هستند که خارج از کشور سریال‌های ایرانی را به دقت دنبال می‌کنند و امیدواریم با فضاهایی که در این سریال به تصویر کشیده‌ایم بتوانیم به آن‌هایی که دلتنگ ایران هستند حال خوبی بدهیم.

این کارگردان در پایان اظهار داشت: سریال «خوشنام» 30 قسمت است و تا امروز بالای 50 درصد این سریال را ضبط کرده‌ایم و اطمینان دارم در زمان خوبی این سریال پخش خواهد شد.

انتهای پیام//

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: فرهنگ و هنر ذهن شادی ویروس مشکلات بازی جامعه مسکن ایران ذهن شادی فرهنگ و هنر برنا نجف خوشنام علیرضا نجف زاده نجف زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۴۶۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه

ایسنا/لرستان یک پژوهشگر مسائل اجتماعی با اشاره به اینکه انتخابات مهم‌ترین و بارزترین نوع مشارکت افراد در عرصه سیاسی است که از یک سو پایه‌های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می‌دهد و از سوی دیگر مالک خوبی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است، بیان کرد: در شرایط حساس فعلی کشور در دومین دوره از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی رویداد مهم سیاسی پیش روی تمام آحاد جامعه است که همه ما باید با شور و شعور در آن نقش‌آفرینی کنیم.

فرید نصیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه، گفت: لزوم مشارکت مردم در تمام فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی امروزه در همه جوامع پذیرفته شده و روزبه روز نیز بر اهمیت آن افزوده می‌شود.

وی ادامه داد: انتخابات از ارکان مهم شکل گیری ساختار سیاسی در نظام‌های دموکراتیک به شمار می‌رود و در برگیرنده چرخش مسالمت آمیز قدرت، گسترش نظارت مردم، مشارکت لایه‌های مختلف و رشد نهادهای جامعه مدنی است.

نصیری با اشاره به اینکه انتخابات مهم‌ترین و بارزترین نوع مشارکت افراد در عرصه سیاسی است که از یک سو پایه‌های اجتماعی قدرت سیاسی را نشان می‌دهد و از سوی دیگر مالک خوبی برای ارزیابی توزیع قدرت در جامعه است، بیان کرد: در شرایط حساس فعلی کشور در دومین دوره از انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی رویداد مهم سیاسی پیش روی تمام آحاد جامعه است که همه ما باید با شور و شعور در آن نقش‌آفرینی کنیم.

این پژوهشگر با اشاره به اینکه عدم مشارکت گستردە مردم به هر دلیلی که باشد، به مفهوم گام نهادن ناخواسته در مسیر دشمنان ایران است، تصریح کرد: آنچه مهم است این است که مردم در انتخاب نمایندگان خود آگاهانه و دلسوزانه مشارکت کنند و این امر را دغدغه خود بدانند و به کسانی رأی دهند که صدای آن‌ها هستند و در جهت سامان بخشیدن به وضعیت کنونی کشور، قادر به ایفای نقش مؤثر هستند.

وی با بیان اینکه همه نظام‌های سیاسی که خواستگاه آن‌ها مردم سالاری است، دغدغه مشارکت شهروندان در فرأیندهای سیاسی بعنوان بازیگران مؤثر این فضا را دارند، اضافه کرد: دموکراسی و مشارکت مردمی نیز رویکردهای متعددی دارد، اما انتخابات بارزترین جلوه آن است و بنا به زمینه‌های سیاسی هر کشور، می‌تواند شاخصی از مشروعیت آن کشور باشد.

نصیری با اشاره به اینکه علاوه‌بر توجه به فزونی نقش شگفتی‌ساز انتخابات در  سرنوشت اکثر کشورهای رو به توسعه، اهمیت بررسی و تحلیل رفتار انتخاباتی در کشور ما نیز مضاعف شده است، بیان کرد: نظر به اینکه رفتار انتخاباتی مردم  تغییر یافته، لذا باید ساز و کارها و شیوه‌های متناسب با آن جهت هدایت و افزایش مشارکت انتخاباتی مردم به کار بسته شود.

این پژوهشگر تصریح کرد: شناخت رفتار انتخاباتی شهروندان و الگوی شرکت در انتخابات آن‌ها برای احزاب، سیاستمداران و دولت‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، زیرا مشارکت فعال، گسترده و فراگیر جامعه در انتخابات کشورها به منزله پشتوانه ملی در سطح داخلی و اعتبار و پرستیژ در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای است.

رفتار رأی‌دهی شهروندان بیانگر عمق گرایشات نهفته در جامعه است

وی افزود: جامعه‌شناسان سیاسی معتقدند رفتار رأی‌دهی شهروندان بیانگر عمق گرایشات نهفته در جامعه است که به عنوان کنش سیاسی ریشه در فرهنگ و مشخصاً فرهنگ سیاسی دارد و از این رو در تحلیل رفتار انتخاباتی نقش عوامل فرهنگی، ساختار اجتماعی و شکاف‌ها و تعارضات منبعث از آن‌ها اهمیت بسیار دارد.

نصیری با اشاره به اینکه دیدگاه‌های نظری در الگوی رفتاری مردم  در ادبیات علوم سیاسی و جامعه‌شناسی سیاسی، رفتار رأی‌دهی و مشارکت از موضوعات مهم برای بررسی و مطالعه هستند، بیان کرد: به‌طور کلی دیدگاه ‌و نظریه ها مرتبط با رفتار رأی‌دهی را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد، در دسته اول به جستجو آن است که آیا مردم رأی می‌دهند و در انتخابات مشارکت می‌کنند؛ و در دسته دوم صحبت از این است که افراد شرکت کننده در انتخابات به چه گروه‌های سیاسی یا فردی رأی می‌دهند.

این پژوهشگر ادامه داد: دلایل مردم برای شرکت کردن یا نکردن در انتخابات در بسترهای سیاسی متفاوت، با هم فرق می‌کند و انتخاب گروه‌های سیاسی گوناگون نیز بسته به عملکرد آنان انتخاب افراد با رویکرد قومی و قبیله‌ای وابسته به شرایط سیاسی در هر واحد سیاسی است.

وی با اشاره به اینکه دیدگاه دیگر در انتخاب دیدگاه انتخاب عاقلانه اصلاح شده است، بیان کرد: مطابق با این رویکرد آنچه باعث بروز رفتار انتخاباتی و رأی دادن شهروندان می‌شود برداشتی از میزان تحقق منافع و ابراز خود است، به عبارت دقیق‌تر رأی دادن برای تحقق منافع شخصی و بیان خود است. بیان خود میزان تمایل فرد برای ابراز وجود در عرصه اجتماعی را ارائه می‌کند.

نصیری گفت: طبق این دیدگاه اگر رأی دادن منجر به هیچ گونه احساس قدرتمندی در تأثیرگذاری بر سرنوشت فردی و اجتماعی، یا احساس اهمیت داشتن نظر شخصی برای نظام سیاسی نشود، بیان خود یا احساس قدرت محقق نمی‌شود، به این ترتیب هرگونه احساس بی‌قدرتی در عرصه اجتماعی و سیاسی، به عدم تمایل به مشارکتسیاسی منجر می‌شود.

این پژوهشگر با اشاره به ضرورت انتخاب اصلح در اندیشه و کلام امام خمینی(ره) بیان کرد: امام خمینی(ره) در سخنان خود درباره انتخابات، همواره ضرورت انتخاب اصلح را به مردم یادآور می‌شد و از همه رأی دهندگان می‌خواست از میان نامزدهای نمایندگی مجلس، بهترین و شایسته‌ترین افراد را انتخاب کنند، ایشان در بخشی از سخنانشان می‌فرماید: «انتخاب اصلح برای مسلمین، یعنی انتخاب فردی که تعهد به اسلام و حیثیت آن داشته باشد... د. اگر اصلح را انتخاب کردید، کاری اسلامی می‌کنید و این یک محکی است برای خودتان که تشخیص بدهید انتخاب برای اسلام است یا برای صلاح خودتان».

انتخابات مطلوب چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

وی در پاسخ به این پرسش که انتخابات مطلوب چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟ گفت: در این رابطه نکته‌های گوناگونی را می‌توان بیان کرد، مثلاً انتخابات مطلوب انتخاباتی است که در فضایی آرام و به دور از هرگونه تشنج و درگیری انجام شود یا اینکه در آن بهترین نامزدها به نمایندگی برگزیده شوند.

نصیری افزود: مقام معظم رهبری در یکی از سخنان خویش، انتخابات مطلوب را این‌گونه توصیف می‌کند که «انتخابات مطلوب، انتخاباتی است که سالم، آزاد و طبق قانون برگزار شود، انتخاباتی که مردم، با شور و نشاط در آن شرکت کنند. انتخاباتی که به عنوان وظیفه دینی، همه مردم، خود را موظف به برگزاری باشکوه آن بدانند».

این پژوهشگر با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) شرکت در انتخابات را نه تنها وظیفه سیاسی، بلکه تکلیفی دینی و الهی می‌دانست و همیشه تأکید می‌کرد یک فرد مسلمان نباید به آینده خود و جامعه بی‌اعتنا باشد و از مشارکت در این امر مهم خودداری کند، بیان کرد: در واقع، همان‌گونه که نماز خواندن، تکلیفی دینی است و موجب نزدیکی انسان به پروردگار می‌شود، شرکت در انتخابات هم تکلیفی الهی است که زمینه‌های رشد اجتماعی و معنوی انسان را فراهم می‌آورد، بنابراین، در یک جامعه اسلامی، انتخابات را نباید تنها در قالب اصول و برنامه‌های رایج در نظام‌های سیاسی جهان تحلیل کنیم، بلکه باید آن را حرکتی عبادی ـ سیاسی بدانیم که برای کسب رضای پروردگار صورت انجام می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت انتخاب اصلح، افزود: رأی دادن به نمایندگان بهتر و برتر که در ادبیات سیاسی ما از آن به «انتخاب اصلح» یاد می‌شود، ضرورتی عقلی و شرعی است؛ یعنی هم منطق عقل و هم آموزه‌های دین به ما این گونه حکم می‌کند که مسئولان سیاسی و اجتماعی کشور، از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از میان بهترین افراد برگزینیم، در این باره حدیثی از پیامبر اعظم(ص) نقل شده است که ضرورت و اهمیت همین موضوع، یعنی واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی به افراد شایسته را یادآوری می کند و می‌فرماید: «هر کس شخصی را مأمور رسیدگی به امور مسلمانان کند، در حالی که می‌داند در میان مردم، فرد دیگری بهتر از او و آگاه‌تر از او به کتاب خدا و سنت پیامبرش وجود دارد، همانا به خدا و رسول و همه مسلمانان خیانت کرده است.»

نصیری با اشاره به اینکه انتخابات در کشور ما تنها امری سیاسی نیست، بلکه جنبه عبادی و معنوی نیز دارد، تأکید کرد: اساساً در یک جامعه اسلامی، همه چیز با دین و ایمان ارتباط دارد و رنگ و بوی الهی به خود می گیرد، ازاین رو هرگونه کار و فعالیت یا هر نوع خدمت رسانی و مشارکت اجتماعی می‌تواند نوعی عبادت شمرده شود، براین اساس حضور در انتخابات افزون بر آنکه وظیفه‌ای سیاسی ـ اجتماعی است، تکلیف دینی و شرعی نیز به شمار می‌آید.

دعوت اسلام به مشارکت در فعالیت‌های سیاسی

یک پژوهشگر بیان کرد: بی‌شک، دین اسلام هرگز به ما اجازه نمی‌دهد به آینده خود و کشورمان بی‌اعتنا باشیم و از کنار هر اتفاق مهمی که در جامعه اسلامی روی می‌دهد، به سادگی عبور کنیم، پیشوایان دین همواره کوشیده‌اند مسلمانان در برابر تحولات سیاسی و اجتماعی زمان خود حساس باشند، ازاین رو آنها را به حضور و مشارکت در فعالیت‌ها تشویق کرده‌اند.

وی ادامه داد: نگاه به توسعه و عمران کشور و جامعه اصولاً به ارائه امکانات اقتصادی و خدماتی منحصر بوده، درحالیکه توسعه واقعی فراتر از ارائه خدمات اجتماعی است، تغییری که از یک سو متضمن تغییر در آگاهی، انگیزش و رضایت افراد است و ازسوی دیگر، باید مهیا کننده توان بخشی و قدرت‌دهی در تصمیم‌گیری و اجرا برای مردم باشد.

نصیری تأکید کرد: شهروندان باید این تجربه را داشته باشند که مشارکت آن‌ها در اداره امور جامعه نمادین نبوده و تأثیرگذار است، به تدریج باید حجم دخالت دولت در اداره امور کم شود و این امور به شهروندان واگذار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مروری بر زندگی زهره فکور صبور؛ او چگونه از دنیا رفت؟
  • پناهیان: هیچ ابزاری جز حجاب نشان‌دهنده جاری بودن محبت در جامعه نیست
  • مقایسه جالب میزان هوش حیوانات مختلف با انسان
  • اعتراض دانشجویان دنیا علیه جنایات اسراییل نشان از بیداری آنان است
  • نقش انتخابات در بهبود رشد فرهنگ و زندگی اجتماعی جامعه
  • (ویدیو) افشاگری عجیب الهام حمیدی از ازدواجش
  • کم کاری رسانه در تبلیغات جوانی جمعیت
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • ۱۰ سریال جنگی دیدنی در مورد جنگ جهانی اول؛ از Women at War تا Parade’s End
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)